Tuesday, July 5, 2011

Contest gambar kesayangan

Syarat nak join:

1. follow blog jue n blog aida

2. like page aku *bg yg ada fb

like di sini

3. tajuk entry "contest gambar kesayangan"

4. letak gmbr yg aku sediakan tuh kat entry korunk
*pastikan tinggalkan mcm ni untuk org lain tgk blog aku

mai join tang nie

4. link kan ke entry ni

5. tag kat 2 org

aku tag korang iPai me suya

Lantas aku mengupload gambar ini


Nak dipendekkan cerita, kisah nie berlaku selepas kami menyiapkan tugasan projek 1 sem yang diberi nama Integrated Design Project. Subjek nie memerlukan anda suma memerah kepala hotak anda sama berjambul ataupun tidak. Projek yang kami dapat ialah untuk membangunkan satu lagi bangunana asrama baru kat kampus aku.   Kami kena bentuk 1 organisasi syarikat baru dan diberi tanggungjawab untuk menyiapkan projek tersebut. So ada la yang jadi project manager, geotechnical engineer,. Aku? Aku jadi structural engineer. Akibat pengalaman yang kurang dalam dunia civil engineering, kami pon berusaha gigih untuk menyiapkan projek tu sampai ada yang hampir gila (tak gila lagi la, sekarang nie sihat walafiat), stress dan macam-macam lagi.

Kita dah la tak pro lagi, sekali dapat keja nah hamek kau, demam terus aku. Tapi tak pa la kan, nie kita boleh jadikan sebagai pengalaman. Time belajar dah stress buat projek macam nie, kalo in real world? Sehari mau gugur sehelai rambut aku. Bila dah siap, macam biasa la kan, viva mesti tak boleh lari punya. Masa tu la nak kena pangkah dengan lecturer. Kasi jawapan yang tak meyakinkan sikit je memang kena tembak. Aku yang dah kasi jawapan pon tak diterima. Inikan pulak yang tak dapat jawab. Rasa macam nak hantuk kepala kat dinding je. Tapi bila dah habis, dalam hati banyak taman beb!

Ok, gambar kat atas tu gambar kompeni member aku. Heroes nama diorang. Cilok nama TV Series Heroes kot. Lepas je habis projek tu, diorang pi bercuti kat Langkawi. Pergh. Dan gambar tu diabadikan sebagai kenangan. Comel betol gaya diorang.

7 comments:

  1. hey hey ! :)
    thanks JOIN contest jue :)
    gud luck ! :)

    ReplyDelete
  2. waaa ... aku kene tag .. heheh .. akan cuba sedaya upaya ..

    ReplyDelete
  3. @ jue : thanks

    @ iPai : haa...kasi yg tarbaik punye

    ReplyDelete
  4. hehe .. terbaik punya aku kasi .. huhuh

    ReplyDelete
  5. http://saiahebad.blogspot.com/2011/07/pemenang-contest-gambar-kesayangan.html

    ReplyDelete