Friday, April 29, 2011

Detik-detik akhir di USM 2

Semalam, tengah lepak-lepak kat bilik layan internet best friend aku datang. Macam biasa la nak ajak p lunch kat kafe d'lepak. Pastu dia bagitau yang hardcover fyp dah boleh tempah. Eh? Tak siap lagi correction pon boleh tempah ke? Tapi bagus gak tempah awal.

Lepas makan kami pon bergegas ke tempat kejadian. Nampak ada seorang nyonya kesepian di dalam kedai popular twelve. Kat atas meja dia ada banyak hardcover yang geng-geng awam dah tempah. Perghh! Lagi awal depa tempah rupanya.

Nyonya tu menyapa "Mau buat hardcover ka?"

Member aku menjawab "Ya, berapa lama boleh siap? Kalau tempah minggu depan boleh ka?"

Nyonya tu membalas jawapan sambil bekerja dan tak pandang kami "Aiyoo, kenapa lambat sangat mau tempah? Minggu depan saya tak mau ambil tempah lagi."

Tersentap dengan jawapan tersebut, petang tu kasi setel benda yang belum setel pasal fyp then terus pi tempah hardcover. Nasib tak pi tanya minggu depan. (-_-)"

p/s: moral of the story buat kerja tu cepat-cepat la sikit. jangan asyik main dota je

4 comments:

  1. lorh..nsib bek dh p tempah kulit~hehe.ak pn bru tmpah td.cool~msti smpt pnye

    ReplyDelete
  2. yey~!!

    da nk abes study da pendekar dodol ni.....

    ReplyDelete