Monday, June 28, 2010

23 Jun 2010

Hari tu merupakan hari yang bersejarah bagi aku kerana pada hari tu la aku telah mendapat peluang untuk pergi ke site buat kali yang pertama. Yeehaaa!. Memang best bil first time dapat chance nak pi site since aku punya syarikat nie konsultan. Memang menghadap design je la tiap-tiap hari. Kadang-kadang sampai dah bosan dah. Tapi bila sekali dapat pi site, hati memang kegirangan la bagaikan bulan jatuh ke riba. Hari tu depa nak buat piling.

Tapi bila sampai je kat site, happy dah jadi pelik. Sebab tengok orang yang nak buat piling tu dok ke hulu ke hilir dok tengok Hydraulic Injection Pile dia. Aku ingat dia nak check tanda harga mesin tu dah buang ke belum, rupanya mesin tu rosak. Wat de hell? Depa kata nak tunggu engineer datang nak repair, so kami pun menunggu la. Last-last, tak mai gak. Apo kono eh jang? Selepas aku mundar-mandir seorang diri seperti menunggu kelahiran anak yang sulung, engineer aku pun ajak blah pi site lain. Layan je...

Sampainya kat site lagi satu tu, aku ingatkan nak berhenti pi amek gambaq ka apa ka? Rupanya tengok-tengok je, dalam keta pulak tu. Aiyooo. Lepas tu pi balik ofis. Err, camnie ke feel pi site? Cam tak best je. Haha. Tapi at least aku dapat pi jalan-jalan. Haha. Layan... (^_^)/

4 comments:

  1. br 1 hari...cube dlm sebulan...haha...cnform hg bosan..tp bleh curi2 tdo...

    ReplyDelete
  2. at least xda belang di dahi

    ReplyDelete