Friday, October 2, 2009

0 - 0

Tanggal 2 Oktober 2009, di kala perlawanan antara Transkickers menentang Awam 3, aku merasakan akulah pemain paling teruk pada hari nie. Perlawanan berkesudahan seri tanpa jaringan di mana kedua-dua pasukan saling berbalas serangan. Kredit diberikan kepada penjaga gol kami, Ikhwan yang banyak menyelamatkan percubaan berbahaya pihak lawan. "Aku dapat 6 point kot ari nie..." kata Ikhwan. "Kalo tambah bola yang ko save boleh dapat 9 point..." tambah Shahril pula. Kami telah berpakat memberi nama jolokan yang baru kepada beliau iaitu "Ben Ikhwan"

Tidak lupa juga kepada pemain pertahanan pasukan kami yang terdiri daripada Azman, Izhar, Luqman dan Hadi yang bersusah payah menyelamatkan gawang kami daripada ditembusi oleh pemain lawan. Mereka bermain mati-matian dengan tidak menghiraukan dugaan dan halangan yang datang melanda. Padang yang becak lagi mereka redah, dengan semangat dan keazaman yang tinggi. Bagai menatang minyak yang penuh bak kata orang tua-tua...

Pemain tengah kami juga bertungkus lumus membuat through ball yang cantik namun nasib tidak menyebelahi kami. Fariman dan Badut berusaha mengawal pergerakan pihak lawan di bahagian tengah. Walaupun ada ketikanya mereka berjaya dibolosi. Namun segala usaha mereka harus dipuji.

Pemain penuh kontroversi kami, Shahril hari nie tidak berlakon hari nie. Sama ada dia off atau pun tidak mendapat peluang untuk berlakon. Akan tetapi permainan beliau adalah baik digandingkan bersama Ammar dan Syidi.

Apa yang aku buat hari nie, aku tak minum dah air padang tapi aku still lagi kena tackle (taknak kena tackle pi main guli la...). Banyak through ball yang geng aku bagi tapi aku sia-siakan jek. Hampeh... Kepada semua geng bola Awam 3 aku mintak maaf sebab tak dapat bantu korang untuk score even sebijik gol. Maybe aku patut di'replace' untuk game yang akan datang. I'm sorry a lot...

Akhir kata "Majulah Sukan Untuk Kejuruteraan Awam" (^_^)/

No comments:

Post a Comment