Saturday, July 3, 2010

True PALAPES

Korang tau tak apa ciri-ciri nak jadi true dalam PALAPES? Adakah jika korang memang minat gila babeng tu dah kira true? Adakah jika korang pandai berkawad dah kira true? Adakah korang tengok depa pakai smart dah jadi true? Itu bergantung kepada persepsi masing-masing.


Cuba korang lihat muka-muka depa semua nie. Ini barulah true PALAPES. Dengan tone warna muka yang tidak sekata ditambah pula belang tarung yang seakan-akan sama dengan Pendekar Laut, mereka boleh dikatakan true PALAPES. Tapi don't worry, apa guna OLAY, FAIR & LOVELY dan krim pencerah yang lain? Ini sedikit sebanyak melariskan produk mereka di pasaran.

Sebelum nak tauliah tu, depa nie dah rehearsal kawad tengah panas daripada pagi sampai petang sampai muka hitam dan berbelang tarung. Malam pulak ada rehearsal watikah. Everyday benda yang sama. Penat memang tarak hingat punya. Tapi walaupun muka masing-masing dah hitam, boyfriend dan girlfriend depa tak lari pon. Jangan la muka hitam sikit dah nak cari lain. Tanggal 12 Jun 2010, impian menjadi kenyataan di mana warga PALAPES yang mempunyai belang tarung tu ditauliahkan. Memang happy gila babeng time tu. Tapi ada la segelintir yang tak ada belang tarung pun tauliah jugak. Haha.

Cuba korang tanya apa perasaan depa bila dah dapat tauliah? "Hitam pun hitam la janji aku tauliah." Ada tak cakap camtu? Semua pun bagi komitmen yang tinggi walaupun depa tahu mesti jadi hitam lepas tu. Komitmen memang mantap sebab kawad pun ada competition. Memang berebut la semua nak menang competition tu. Tapi sayangnya USM tak menang. Tapi jangan khuatir, walaupun tak menang tak rugi pun sebab still jugak dapat Leftenan Muda.

Apa pun, tahniah diucapkan kepada semua warga PALAPES yang telah ditauliahkan. Pastikan anda sentiasa bersedia berkhidmat untuk negara. Sahutlah cabaran Menteri Pertahanan dan hindarilah pondan tua.

Sekian... (^_^)/

2 comments: